Ozzy benim asıl adım olan Özgün için uydurduğum bir takma ad. Yabancılara içinde bol bol Türkçe harf barındıran kelimeleri zorla telafuz ettirmek gibi bir işkenceye girmemek adına üşeniklikten benim bulduğum bir ara çözüm de denilebilir. Mesleki deformatif insan kısmına gelecek olursak da hayatta bilgisayar sistemleri dışındaki hiçbir şeye bu kadar önem vermememden kaynaklanıyor sanırım. O kadar fazla bu konularla uğraşan biri oldum ki başkaları için normal sayılan muhabbetler bana ya sıkıcı ya da önemsiz geliyor.

Prensip olarak tek bir şeyle ilgilenmek bana hiçbir zaman uymuyor, çabucak sıkılıyorum. Bu yüzden yazılımda da bir çok konu ile ilgilenmeyi sevdiğimden teknolojinin her türlüsü ile ilgileniyorum ve yeni teknolojileri kullanabilmek için olabildiğince kendime proje uyduruyorum ya da eski projelerimi yeni teknolojilere uyduruyorum.

Olabildiğince bilimi takip edip makaleleri ya da ilgimi çeken bilimsel paperları okuyorum. Bilimsel dünyadaki şeyleri olabildiğince araştırmayı seviyorum. Bunların yanında mitoloji konusu da ilgimi olabildiğince çekiyor aslında ama üzerine büyük vakit harcamak da istemiyorum.

Hobi olarak müzik ile ilgileniyorum. Müzik kulağım olmasına rağmen üzerinde yeterince vakit harcamadığım için geliştiremediğim; geliştiremediğim için üzüldüğüm bir kısmım fakat üzerine uğraşmayı seviyorum. Bir gün müzik konusunda çok donanımlı olmak hedeflerimin arasında.

Bunların dışında vakit buldukça video oyun oynuyorum. Özellikle de retro arcade oyunlara bayılırım ve fırsat buldukça NES, SNES, SEGA Genesis platformlarının yanında diğer tüm arcade machine’lerin oyunlarını da tekrar tekrar oynamaktan büyük keyif duyarım.

Özetlemek gerekirse aslında nerd ya da geek diye tabir edilen tayfadan çok da bir farkım yok diye düşünüyorum. Her nerd/geek gibi bilim ve teknolojiyi takip etmeyi çok severim ve olabildiğince her alanı ile ilgilenmeye çalışırım. Dünya için iyi bir şey arkada bırakıp insanlık için yararlı olmaya çalışıyorum.